Letné miešané drinky TATRATEA

Originálne chute sérií TATRATEA pozná snáď každý Slovák. Tieto letné drinky však pozná iba málokto. Inšpirujte sa aj vy a zažiarte na najbližšej grilovačke alebo domácej party. 

Tatranský čaj patrí medzi najobľúbenejšie a najikonickejšie drinky na Slovensku. Majú skvelý originálny dizajn fliaš a nezameniteľné chute. Celá zbierka TATRATEA vám ponúka širokú paletu chutí a tiež rôzneho podielu alkoholu vo fľaši. Od jemného 17%-ného likéru až po rekordný 72%-ný zbojnícky čaj. Niekedy však ani naozaj štedrá ponuka chutí nestačí. Vtedy prichádzajú na rad miešané drinky. 

Výber letných drinkov

Vybrali sme pre vás niekoľko miešaných nápojov, ktorých základom je práve TATRATEA. Tieto drinky sú jednoduché na prípravu, takže ich určite dokážete pripraviť aj doma.

Všetky drinky z tohto zoznamu vytvoril Marian Beke. 

FINAL COUNTDOWN

Zaujímavá špecialita, ktorá sa podáva studená, ale zapálená. Chuť drinku Final Countdown je príjemná, hlboká, bohatá a trvácna. Poteší všetkých milovníkov čajov a ovocnej pálenky. 

Okrem horenia robí tento drink výnimočným aj nanuk, ktorý je prakticky súčasťou drinku.  

Ingrediencie: 

  • 40 ml TATRATEA 52 % ORIGINAL Flambé
  • 20 ml medu z píniových kvetov 
  • Čerstvá šťava z polovice citróna
  • Nanuk z čierneho čaju (uvaríme čaje Pu-erh, Lapsang a Oolong a zamrazíme)
  • Jablková a hrušková šťava

TATRATEA, med a citrónovú šťavu pretrepeme, dolejeme jablkovú a hruškovú šťavu a pridáme nanuk.


FOREST GLADE

Ľadová špecialita pre milovníkov zázvoru. Tento drink ocenia všetci fanúšikovia sladkých chutí, pretože je vyrobený z grilovaných a restovaných jabĺk a hrušiek. Okrem nich nájdete v pohári aj tóny medu, borovice, citróna a samozrejme TATRATEA 62% – lesného ovocia. 

Ingrediencie: 

  • 40 ml TATRATEA 62 % FOREST FRUIT
  • 20 ml sirupu z medu a borovicového ihličia (med, voda, ihličie)
  • 30 ml pyré z grilovaných jabĺk a hrušiek  
  • Čerstvá šťava z polovice citróna
  • Zázvorové pivo alebo hruškový mušt alebo cider
  • Zázvor na ozdobu

Sirup z borovicového ihličia je potrebné vyrobiť doma. Postup je jednoduchý: asi 5 minút vo vode povaríme ihličie, po bublaní ho odstavíme a zriedime s medom v pomere 2:1 (med : voda). 

Nakrájame jablká a hrušky a orestujeme do zlatista na panvici. Vložíme do mixéra, zalejeme trochou vody alebo hruškového džúsu a vyrobíme pyré. Do pohára pridáme ľad, zalejeme TATRATEA a sirup. Pridáme pyré, premiešame a zalejeme zázvorovým pivom alebo hruškovým muštom. (Podľa chuti.) 


BASSWOOD

Jednoduchý, ale predsa výnimočný Basswood. V tomto drinku je chuť TATRATEA 47% doplnená lipovým kvetom a celistvosť mu dodáva chmelové zakončenie. Hoci sa môže zdať, že kvôli pivu je drink skôr pánsky, jeho chuť je lahodná a hladká, vďaka čomu ho obľubujú aj dámy. 

Ingrediencie: 

  • 40 ml TATRATEA 47 % FLOWER
  • Kvasinkové pivo
  • Lipový čaj
  • Práškový cukor
  • 60 ml hruškového džúsu
  • 20 ml citrónovej šťavy

Základ si vytvoríme tak, že kvasinkové pivo uvaríme s lipovým čajom. Tie spolu varíme 15 minút. Následne zmes 2x precedíme a pridáme do nej práškový cukor v pomere 5:1 (diel tekutiny : cukor). 50 ml uvareného piva zmiešame so zvyškom ingrediencií, pretrepeme v shakeri alebo rozmixujeme v mixéri a servírujeme vo vysokom pohári. 


Viac zaujímavých článkov nájdete na našom blogu.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude uverejnená.