Máj, lásky čas, si treba vychutnať. Prišla jar (tento rok už vlastne aj leto), všetko naokolo kvitne a rovnako rozkvitnuté môžu byť vaše drinky.
Zoznámte sa s Hugom
Aperol spritz je out! Prichádza Hugo – jednoduchý koktejl z prosecca, mäty a bazového sirupu. Najlepšie chutí samozrejme z domáceho, tak šup do lesa na bazu – začína kvitnúť už čoskoro (na prelome mája a júna).
Potrebujete:
• 20 ml bazový sirup
• 120 ml I am prosecco
• 60 ml perlivá voda
• Lístky čerstvej mäty
• ¼ limetky
Postup: Jednoduchší už nemôže byť – zmiešajte všetky ingrediencie a na zdravie!
Rozkvitnuté čerešne
Exkluzívna bomba kombinujúca chuť čerešní so šokujúcim akcentom zeleru, zázvoru a citrusov čaká túto jar len na vás.
Potrebujete:
• 60 ml vodka
• 30 ml vermouth Lillet blanc, ktorý používal aj James Bond
• 7 ml čerešňový likér
• 6 kvapiek Bitter truth original celery bitters poskytujúcu nečakanú kombináciu exotiky v podobe citrusov spolu so zelerom
• Kvety čerešne na ozdobenie
Postup: Presne ako radí James Bond – pretrepať a nemiešať.
Whisky pre romantikov
Zjemnite whisky drobnými kvetmi harmančeku. Tento sladko-osviežujúci koktejl je jednoduchý na prípravu a vašim chuťovým bunkám poskytne nežnú chuť harmančeku spolu s tónmi tekutého zlata zo škótskych vysočín.
Potrebujete:
• Sušené kvety harmančku
• 250 ml horúca voda
• 50 ml whisky
• 1 lyžicu med
• Harmanček na ozdobenie
• ľad
Postup: Zo sušeného harmančeku uvaríme čaj – necháme vylúhovať 10 minút a vychladnúť na izbovú teplotu a ochutíme medom. Do polovice koktejlového pohára nasypeme ľad a zalejeme ho harmančekovým čajom a whisky. Ozdobíme kvetmi.
Rýchlo a jednoducho
Chcete dodať vašim koktejlom kvetinový šmrnc bez zbytočnej námahy? Vytvorte kvetinové ľadové kocky – stačí keď do formy na výrobu ľadu spolu s vodou pridáte bylinky a jedlé kvety.
Odporúčame nasledovné:
• Bazalka – k ginu
• Mäta – k bielemu rumu
• Baza – k proseccu
• Kamilky – k whisky
• Ruže – do rosé
• Čerešňové kvety – do brandy
• Ibištek – do tmavého rumu
Medzi najznámejšie jedlé kvety patria: ruže (tmavšie odrody majú výraznejšiu chuť), fialky, levanduľa, sirôtky, borák, cuketa, ibištek, fuksia, kapucínky a luxusný punc dodá orchidea.
Fantázii sa medze nekladú, dôležité je však vedieť, ktoré kvety sú jedlé. Takisto odporúčame kúpiť kvety, ktoré boli vypestované bez chemického postreku alebo ešte lepšie – vypestujte si ich samy.
Zanechať komentár